
Kolejny pomysł na kolejny dzień. Dzisiaj pikantny hummus. Hummus obok pasty słonecznikowej jest moją ulubioną pastą. Ponieważ nie chciałam robić kolejnych prostych kanapek ani tostów, postanowiłam powycinać kółka w chlebie i zrobić te pyszne mini-sotosiki. Są bardzo łatwe do wykonania. Z resztek pieczywa zrobiłam grzanki.

Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz dodać zmieloną paprykę zamiast chili w proszku. I dodaj 1/2 łyżeczki musztardy. Taka wersja też smakuje niesamowicie. Pamiętaj, aby wybrać dobrej jakości i przede wszystkim zdrową musztardę. Zawsze czytaj listę składników. Musztarda dobrej jakości powinna zawierać: nasiona gorczycy, ocet, sól, wodę. Krótsza lista składników, lepsze dla zdrowia.
Recipe
Hummus recipe

[/recipe-notes]
[/recipe-notes]
Ingredients
- 1/2 puszki cieciorki
- 1 1/2 łyżki oleju sezamowego
- 1/4 łyżeczki sezamu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1/4 łyżeczki chili
- sól i pieprz do smaku
Directions
- Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
- Podawaj z ogórkiem i kiełkami.