Kremowa jabłkowa owsianka

Dzisiejszy poranek był szary, bury i ponury. Dlatego postanowiłam, zrobić moją ulubioną rozgrzewającą owsiankę. Muszę przyznać, że nic lepiej nie działa na poprawę nastroju jak miseczka tego złotawego szczęścia.

Ja do mojej mikstury dodałam dodałam odrobinę kurkumy aby uzyskać lekko złotawy odcień.

Recipe

Kremowa jabłkowa owsianka

  • Servings: 1
  • Difficulty: easy
  • Print

[/recipe-notes]

[/recipe-notes]

Ingredients

  • 80g górskich płatków owsianych
  • 250g wody
  • jedno duże jabłko
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru | ewentualnie cynamonu
  • 2 łyżeczki syropu klonowego | miodu

Directions

  1. Płatki zalej woda i zagotuj.
  2. Jabłko zetrzyj.
  3. Do gotujących sie płatków dodoaj jabłko. Duś na małym ogniu 2 minuty. Odstaw z ognia.
  4. Dodaj imbir i syrop.
  5. Wymieszaj. Owsiankę podawaj z malinami i prażonym słonecznikiem.

Advertisement

Published by

Ella

Hi, I’m Ella. Welcome to my food and travel blog. ❤ You will find here a lot of plant-based and vegetarian recipes. I’m gonna take you on a wonderful journey around the world with delicious food as well.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s