
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, mam dla Was przepis na idealne pierniczki. Te cudeńka robię co roku już od kilku lat, a przepis nigdy nie zawodzi.
Continue reading PierniczkiZ okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, mam dla Was przepis na idealne pierniczki. Te cudeńka robię co roku już od kilku lat, a przepis nigdy nie zawodzi.
Continue reading PierniczkiDzisiejszy poranek był szary, bury i ponury. Dlatego postanowiłam, zrobić moją ulubioną rozgrzewającą owsiankę. Muszę przyznać, że nic lepiej nie działa na poprawę nastroju jak miseczka tego złotawego szczęścia.
Continue reading Kremowa jabłkowa owsiankaThe weather was so grey and cloudy this morning. That’s why I decided to make a simple and creamy oatmeal. Hope you will like this meal as much as I like ❤
Continue reading Creamy apple oatmealThese vegan mini cheesecakes are perfect treat for Valentine’s Day. They are very easy to make and sooo delicious.
Continue reading Vegan mini tartsDzisiaj prezentuję Wam wegańskie serniczki idealne na walentynki.
Przepis jak zawsze mega prosty, bez pieczenia, bez glutenu i bez cukru. Kto się skusi na kawałek?
Zanim przejdziesz do przepisu, mam dla Ciebie kilka wskazówek.
Po pierwsze do spodu zamiast tradycyjnego kakao dodałam czarne kakao- bez problemu możesz dodać tradycyjne. Ja chciałam uzyskać fajny kontrast, więc postawiłam na to bardziej przetworzone.
Po drugie robiąc masę zmiksowałam wszystkie składniki z różowej i czekoladowej masy ( bez pudru i czekolady), a następnie podzieliłam masę na dwie części i dodałam do jednej puder, a do drugiej kakao. Jeśli twój robot kuchenny jest duży, to zdecydowanie polecam Ci tą opcję.
Po trzecie jeśli chcesz żeby tekstura sernika była kremowa, najpierw zblenduj orzechy, około 3 minuty na gładką masę.
Z przepisu zrobiłam 6 mini tart + jeden sernik w tortownicy
Przepis
Wegańskie mini tarty.
[/recipe-notes]
[/recipe-notes] [/recipe-ingredients]
Składniki na spód:
Składniki na różową warstwę:
Składniki na warstwę czekoladową:
[/recipe-ingredients] [/recipe-directions]
Sposób przygotowania spodu:
Sposób przygotowania różowej warstwy:
Sposób przygotowania warstwy czekoladowej:
[/recipe-directions]
Another idea for another day. Today spicy hummus. Hummus, next to sunflower paste is my favourite bread paste. Because I did not want to make another simple sandwiches or toasts I decided to cut bread in circles and make these delicious mini stacks. These are super easy to make. If you wonder what I did with leftover bread- I just made croutons.
Continue reading Hummus recipeKolejny pomysł na kolejny dzień. Dzisiaj pikantny hummus. Hummus obok pasty słonecznikowej jest moją ulubioną pastą. Ponieważ nie chciałam robić kolejnych prostych kanapek ani tostów, postanowiłam powycinać kółka w chlebie i zrobić te pyszne mini-sotosiki. Są bardzo łatwe do wykonania. Z resztek pieczywa zrobiłam grzanki.
Continue reading Przepis na humusToday I have for you an idea for an express breakfast, served in a glass. Yummy! Just delicious.
Continue reading Pink mousse